Verdieping

Verdieping

'Ontmoeting & Verdieping'.


Heb je ook zo’n behoefte aan contact?


Wie zijn wij?

Eén keer in de maand komen vrouwen, die alleen wonen, bij elkaar. Deze vrouwen, vaak iets ouder, missen in hun leven een gesprekspartner. Zij zijn bijvoorbeeld weduwe, gescheiden of nooit getrouwd geweest. Of zij zijn mantelzorger van een zieke of dementerende partner. Zij komen bij elkaar voor uitwisseling, verdieping en ontwikkeling.


'Ontmoeting & Verdieping' is inmiddels uitgegroeid tot een bron van ´geestelijke voeding´.


Wat doen we nu eigenlijk op die maandagmiddagen?

De gastvrouw ontvangt acht tot vijftien vrouwen met een kaarsje, wat lekkers en iets te drinken. Wie wil, vertelt over wat haar op dat moment bezighoudt. De vrouwen bepalen zelf waar ze over willen praten; ze hebben het reuze naar hun zin.


Wat zijn zo al de gespreksonderwerpen?

Vragen waar we als mens mee geconfronteerd worden. Zoals bijvoorbeeld de vraag: ben ik nog wel zinvol bezig? We verdiepen ons ook in onderwerpen over religie en cultuur. Een vrouw vertelde bijvoorbeeld uit eigen ervaring over haar spiritualiteit. Steeds dezelfde gespreksleidster is ons behulpzaam bij het gesprek. We vieren de tijd van het jaar (Kerst, het slachtfeest en andere feesten). We gaan ook samen op stap. We brachten bijvoorbeeld een bezoek aan het paleis op de Dam en aten poffertjes.

We luisteren en geven elkaar aandacht. Humor en diepgang zijn allebei belangrijk; maar héél belangrijk is de veilige omgeving, waarbinnen de gesprekken plaatsvinden.

Door elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan ga je je gewaardeerd voelen en groeit je zelfvertrouwen.


Locatie

Je bent welkom bij:


Buurtcentrum Oosterpark

3e Oosterparkstraat 159

1092 CW in Amsterdam-Oost

Elke 1e maandagmiddag van de maand.

Dit is een groep voor vrouwen.Ben je nieuwsgierig geworden?

Kom dan eens binnen lopen en proef  de warme sfeer.

Wil je iets vragen, stuur dan een mail naar  info@amsterdamsevrouwengroep.nl 

Je bent van harte welkom!


Onze deelneemsters zijn ietsje ouder, maar ook jonge(re) vrouwen zijn van harte welkom!  Als verschillende generaties kunnen we van elkaar leren, uitwisselen en ontdekken. Bestaat er eigenlijk verschil als je jong of ouder bent?


Wilt u meer weten over de historie, klik dan hier >>>.

De verschillende verslagen leest u hier >>>.

Advertentie


Uw bijdrage is belangrijk!


Vindt u ook dat vrouwen veel met elkaar kunnen delen? Heeft u tijd over en bent u op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk? Dan bent u van harte welkom!


De Amsterdamse Vrouwengroep organiseert o.a. de Vrouwenontmoetingsdagen en Ontmoeting en Verdieping op de Maandagmiddag.


Graag nodigen we u uit om hieraan deel te nemen. Daarnaast kunt u met uw enthousiasme en inzet een belangrijke bijdrage leveren aan het organiseren van onze middagen.


Neem voor meer informatie contact op met

Carola Goodwin 020-6945222